Handbollsprofilen

Gillar du att spela handboll och vill lära dig mer om teori och träna teknik? När du börjar 6:an har du möjlighet att välja Handbollsprofilen. Vi började med vår handbollsprofil 2016 i samarbete med OV Helsingborg. Vi vill utveckla dig till en skicklig, självsäker och kreativ spelare.

Detta får du på handbollsprofilen

Vi vet att du kan bli bra på det du tycker är roligt. Därför är spelglädje nyckeln till framgång hos oss. Hos oss får du redskap att lyckas. Det stärker dig också i övriga ämnen.

  • Självförtroende börjar i huvudet, går vidare genom kroppen och ut genom handen. Därför lyfter vi dig som spelare genom att alltid starta med insidan för att få effekt i ditt spel.
  • Vi jobbar med det kollektiva samspelet men lägger mest betoning på den individuella teknikutvecklingen i form av skott, genombrott och försvar. Du får även möjligheten att träna upp din fysik och motorik. Vi pratar om skador och skadeförebyggande träning och du lär dig hur du ska träna, äta och återhämta dig på bästa sätt för optimalt resultat. Du får också prova på alternativa träningsformer inom olika idrotter.

Träna

I åk 6 tränar du ett pass på 60 minuter i veckan och i åk 7-9 två pass på 60 minuter i veckan. Vi tränar både individuellt och i grupp, där övningarnas svårighetsgrad anpassas till din nivå och dina utvecklingsmål.

Grunden i din speltekniska utveckling är koordination, flexibilitet och bollkontroll. Du ska också utveckla din kreativitet på planen. Du tränar olika typer av spelupplägg. Du övar snabbhet, balans och koordination. Du utvecklar ditt kontringsspel och förbättrar ditt positionsspel både som försvarare och anfallare.