Fotbollsprofilen

Gillar du att spela fotboll och vill lära dig mer om teori och träna teknik? När du börjar 6:an har du möjlighet att välja Fotbollsprofilen.

Vi har haft fotboll på schemat sedan 2005 tillsammans med Eskilsminne IF och vår fotbollsprofil är certifierad av Svenska fotbollsförbundet. Vi vill utveckla dig till en skicklig, självsäker och kreativ spelare.

Detta får du på fotbollsprofilen

Vi vet att du kan bli bra på det du tycker är roligt. Därför är spelglädje nyckeln till framgång hos oss. Hos oss får du redskap att lyckas. Det stärker dig också i övriga ämnen.
Självförtroende börjar i huvudet, går vidare genom kroppen och ut genom foten. Därför lyfter vi dig som spelare genom att alltid starta med insidan för att få effekt i ditt spel.
Vi samarbetar också med din klubb. Det ger dig balans i din fotbollsvardag så att du får ihop både skola och träning.

Träna

I åk 6 tränar du ett pass på 60 minuter i veckan och i åk 7-9 två pass på 60 minuter i veckan. Vi tränar både individuellt och i grupp, där övningarnas svårighetsgrad anpassas till din nivå och dina utvecklingsmål.

Grunden i din speltekniska utveckling är koordination, flexibilitet och bollkontroll. Du ska också utveckla din kreativitet på planen. Du tränar olika typer av spelupplägg. Du övar snabbhet, balans och koordination. Du utvecklar ditt kontringsspel och förbättrar ditt positionsspel både som försvarare och anfallare.