Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Fameprofilen

Tycker du om att sjunga, dansa eller spela instrument? När du börjar 6:an har du möjlighet att välja Fameprofilen.

Fame har två inriktningar. Den ena är en musikinriktning där du får spela ett eller flera instrument, sjunga och spela i ensemble. Den andra är en showinriktning där du dansar, spelar teater, sjunger och sätter upp föreställningar. I årskurs 6 kommer du att ha fameprofil 70 minuter i veckan och årskurs 7–9 har du 140 minuter i veckan.

Musikinriktning

Här får du grundläggande utbildning i gitarr, bas, keyboard, trummor, rytmik och sång. Du kommer att lära dig spela efter kompschema samt lyssna på musiken som du ska spela. Vi spelar upp för varandra samt har konserter i aulan under våren. Du har också möjlighet att fördjupa dig i ett eller flera instrument eller i sång.Vi har fem replokaler som är utrustade med sånganläggning, bas, keyboard, trummor, slagverk och gitarrer.

Som fameelev har du även tillgång till fritidsgårdens replokal där högstadieeleverna kan spela på raster eller på kvällar. Du lär dig även musikteori och modern musikhistoria. Du spelar i en grupp där ni själva, tillsammans med musiklärarna, väljer vilken musik som ni ska spela.

Vi spelar flera konserter i aulan för elever på Elinebergsskolan, för andra skolor och annan publik. Du har även möjlighet att lära dig att sköta ljud och ljus vid konserter. Musikeleverna arbetar även tillsammans med showeleverna för att sätta upp gemensamma föreställningar. I dessa föreställningar har du möjlighet att, förutom att spela musik, även dansa eller spela teater. Du kommer även att vara med på andra musikkonserter under året.

Showinriktning

Här kommer du att få utveckla dina talanger inom sång, dans, rytmik och teater. Vi jobbar med teaterimprovisation, koreografi, dans och sång till olika shownummer.

Varje år anordnar vi en eller flera shower, musikteatrar eller teaterpjäser där du kan träna och utöva dina nya kunskaper. Som extra inspiration bjuder vi in både gästlärare och gästartister som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom branschen. Tanken med showprofilen är att du ska vara med från början och utforma en pjäs eller föreställning som ni ska sätta upp.

Vad krävs då av dig? Jo, öppenhet och samarbetsförmåga. Vi studerar musikaler, filmer och manus, men även det grundläggande inom ljud, ljus och teatersminkning. Allt som behövs för att få en lyckad föreställning! Inom dansen hjälper vi dig att få en grundläggande teknik och prova på olika dansstilar. Tillsammans sätter vi upp en större föreställning med musikeleverna, där du får dansa, sjunga och spela teater. Dessutom har vi minst en gemensam show under läsåret. Föreställningarna sker både på skoltid och på kvällstid så att såväl kompisar som familjen kan komma och titta på oss både på och utanför skolan.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of elinebergsskolan.helsingborg.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.