Fameprofilen

Tycker du om att sjunga, dansa eller spela instrument? När du börjar 6:an har du möjlighet att välja Fameprofilen. 

Fame har två inriktningar. Den ena är en musikinriktning där du får spela ett eller flera instrument, sjunga och spela i ensemble. Den andra är en showinriktning där du dansar, spelar teater, sjunger och sätter upp föreställningar. I årskurs 6 kommer du att ha fameprofil 60 minuter i veckan och årskurs 7–9 har du två pass på 60 minuter i veckan.

Musikinriktning

Här får du grundläggande utbildning i gitarr, bas, keyboard, trummor, rytmik och sång. Du kommer att lära dig spela efter kompschema samt lyssna på musiken som du ska spela. Vi spelar upp för varandra samt har konserter i aulan under våren. Du har också möjlighet att fördjupa dig i ett eller flera instrument eller i sång. Vi har flera replokaler som är utrustade med sånganläggning, bas, keyboard, trummor, slagverk och gitarrer.

Vi spelar konserter i aulan för elever på Elinebergsskolan, för andra skolor och annan publik. Du har även möjlighet att lära dig att sköta ljud och ljus vid konserter. 

Showinriktning

Här kommer du att få utveckla dina talanger inom sång, dans, rytmik och teater. Vi jobbar med teaterimprovisation, koreografi, dans och sång till olika shownummer.

Varje år anordnar vi en eller flera shower, musikteatrar eller teaterpjäser där du kan träna och utöva dina nya kunskaper. Som extra inspiration bjuder vi in både gästlärare och gästartister som delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom branschen. Tanken med showprofilen är att du ska vara med från början och utforma en pjäs eller föreställning som ni ska sätta upp.

Musik och showeleverna arbetar även tillsammans för att sätta upp gemensamma föreställningar.