Biblioteket

Elinebergsskolan har ett välförsett skolbibliotek. Här kan du som är elev låna böcker, tidskrifter, filmer, skivor eller bara sitta och läsa och vara i en lugn, stimulerande miljö.

Vi som jobbar på biblioteket hjälper dig gärna med att hitta information till ditt skolarbete, både på nätet och i böcker.

På biblioteket finns många av de nyaste barn- och ungdomsböckerna, både fakta och skönlitteratur. Vi har dessutom flera roliga tidskrifter, bland annat Kamratposten, Julia, Giftorm och Bamse. Vi har också filmer och en del datorspel för de yngre barnen. Du får gärna komma med förslag på böcker och annat som du tycker att  vi ska köpa in.

Bibliotekskatalogen

I bibliotekskatalogen kan du söka efter bibliotekets böcker. Med hjälp av ditt lånekort och en personlig kod kan du dessutom se vilka lån du har samt låna om och reservera böcker.