Anpassad grundskola

På Elinebergs anpassade grundskola finns sju klasser. Ungefär hälften av eleverna läser ämnen och andra hälften läser ämnesområden. Klassrummen ligger centralt i skolan och har flexibla möbleringar. Vi har nära till både buss och tåg samt Jordbodalen och Ramlösaparken som vi ofta går till på vår friskvårdtid som vi har varje vecka.

I klasserna får eleverna mer hjälp då klasserna inte är lika stora som i grundskolan. Dessutom har vi fler lärare. Vi arbetar i vår egen takt, utan stress. Alla arbetar med egna arbetsscheman som utgår ifrån var och ens nivå. Alla elever har en egen iPad som lärverktyg. Klasserna är ofta uppdelade i mindre grupper för att få ytterligare hjälp. Vi har även mer tid för praktiska ämnen som bild, slöjd, hemkunskap, musik och idrott.

Vi kan dessutom få extra hjälp om man som elev till exempel behöver ha mer motorik- eller simträning. En del elever kan vara ämnesintegrerade med grundskolan. De går då ifrån sin klass för att vara med en grundskoleklass i ett visst ämne.