Fotbollsprofilen

Gillar du att spela fotboll och vill lära dig mer om teori och träna teknik? När du börjar 6:an har du möjlighet att välja Fotbollsprofilen.

Vi har haft fotboll på schemat sedan 2005 tillsammans med Eskilsminne IF och vår fotbollsprofil är certifierad av Svenska fotbollsförbundet. Vi vill utveckla dig till en skicklig, självsäker och kreativ spelare. Därför arbetar vi med Coerver Coaching som är en internationellt erkänd utbildningsmetod för att utveckla individuell skicklighet för spelare på alla nivåer.

Detta får du på fotbollsprofilen

  • Vi vet att du kan bli bra på det du tycker är roligt. Därför är spelglädje nyckeln till framgång hos oss. Hos oss får du redskap att lyckas. Det stärker dig också i övriga ämnen.
  • Självförtroende börjar i huvudet, går vidare genom kroppen och ut genom foten. Därför lyfter vi dig som spelare genom att alltid starta med insidan för att få effekt i ditt spel.
  • Du spelar fotboll både ute och inne. Under utesäsongen tränar du tillsammans med Coerver Coaching på konstgräs på Harlyckan. Under innesäsongen lär du dig en hel massa fotbollsteori och mental träning. Vi pratar om skador och skadeförebyggande träning och du lär dig hur du ska träna, äta och återhämta dig på bästa sätt för optimalt resultat. Du får också prova på alternativa träningsformer inom olika idrotter.

Vi samarbetar också med din klubb. Det ger dig balans i din fotbollsvardag så att du får ihop både skola och träning.

Träna

I åk 6 tränar du ett pass på 70 minuter i veckan och i åk 7-9 två pass på 70 minuter i veckan. Vi tränar både individuellt och i grupp, där övningarnas svårighetsgrad anpassas till din nivå och dina utvecklingsmål.

Grunden i din speltekniska utveckling är koordination, flexibilitet och bollkontroll. Du ska också utveckla din kreativitet på planen. Du tränar olika typer av spelupplägg. Du övar snabbhet, balans och koordination. Du utvecklar ditt kontringsspel och förbättrar ditt positionsspel både som försvarare och anfallare.

Tävla

Att tävla är roligt och ger dig möjlighet att träna på matchsituationen. Det ger dig också ett kvitto på träningens resultat. Därför deltar vi i några olika tävlingar under året. I årskurs 6 spelar du Skol-DM och i årskurs 7-9 spelar du både inomhus-DM och utomhus-DM. I årskurs 9 spelar du även SM.